Saray Şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Nihat KARA’yı Son Yolculuğuna Uğurladık

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki birliğinden 3 gün önce İdlib’e gönüllü olarak giden Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara, 25 yaşında şehitlik mertebesine yükselmiştir.

İlçemizin Büyükyoncalı mahallesinde ikamet eden Şehit Nihat Kara,  geçtiğimiz yıl Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen operasyonlarda kolundan yara alarak “Gazi” unvanını almıştı. İstediği takdirde gazi olarak da hayatını idame ettirme hakkı varken görevine devam etmiş ve Mehmetçiğimizin Suriye’deki mücadelesine gönüllü olarak katılma kararı almıştır.

Şehitlik makamı, dinimizde ulaşılabilecek en yüksek mertebeler arasındadır ve kuvvetli bir imanın emaresi olarak kabul edilir. Dünyevî hayatında bekar olan Şehidimizin kardeşi, yüce Türk milletinin vatan sevgisini bugün şu sözlerle özetlemiştir “Ağabey; sen artık bu topraklarla, bu vatanla evlendin”.

Bizler de bu acı günümüzde başta Saraylı Şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Nihat KARA olmak üzere, diğer Tekirdağlı Şehitlerimiz Uzman Onbaşı Recep BEKİR ve Uzman Onbaşı Birhan ER’e Allah’tan rahmet, geride kalanlara ise sabırlar dileriz.