23-24-25-25-26 Nisan Tarihinde Uygulanacak Sokağa Çıkma Kısıtlaması

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelgede, 22 Nisan saat 00.00 ile 26 Nisan saat 00.00 arasında büyükşehir statüsündeki  Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum,Eskişehir,Gaziantep,Hatay,İstanbul,İzmir,Kahramanmaraş,Kayseri,Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların 4 gün süreyle sokağa çıkmalarının kısıtlandığı belirtildi.

Uygulamanın günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla, ramazanın başlayacak olması nedeniyle 21 Nisan Salı ve 22 Nisan Çarşamba günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00 -23.00 olarak belirlendi. 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacak.

Yasağa Uymayanlara İşlem Yapılacaktır

Bakanlık, söz konusu tedbirlere yönelik olarak valiler- kaymakamlar  tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınmasını, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini ve mağduriyetlere neden olunmamasını istedi.Ayrıca alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun  282’inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak aykırılık durumuna göre kanununun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.