Saray Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü’nden Duyurulur

Değerli Saraylılar!

29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren camilerimizde Cuma namazı, öğle ve ikindi namazları cemaat ile birlikte kılınmaya başlanacaktır. Cuma namazı dış alanı bahçe/avlusu bulunan camilerde ve belirlenen açık alanlarda kılınacaktır.

Cuma namazı  vaktinde  camilerin iç alanları kapalı tutulacaktır. 29 Mayıs Cuma gününden itibaren camiye maskesiz girilmeyecektir. Öğle, ikindi ve Cuma namazı ve diğer vakitlerde şadırvan, abdesthane, tuvaletler kilitlenecektir. Bu nedenle camilerde evde abdest  alarak ve şahsi seccade ile gelinecektir.

Cami içinde dışında her yönden en az  1,5  metre fiziki mesafe kuralına uyulacak ve işaretli olan yerde namaz kılınacaktır.

Namazların tesbihat ve duaları evde yapılacaktır.

29 Mayıs  2020 Cuma gününden itibaren camilerimizin bahçe-avlularında Cuma namazı başlanacaktır.

Cuma  namazı vaktinde camilerin iç alanları kapalı tutulacaktır. İlçe  merkezinde Çarşı Camii ve Fatih Camiinde  Cuma namazı kılınmayacaktır. İlçe merkezinde Ayaspaşa Camii, Yenimahalle Camii,Şirin Camii, İmam  Hatip  Okulu Bahçesi, İlçe Müftülüğü bahçesinde Cuma namazı kılınacaktır.

İlçe merkezi haricindeki avlusu-bahçesi yeterli olan diğer camilerimizde Cuma namazı kılınacaktır.