Saray Belediyesi Yönetici Personeline Problem Çözme Tekniği Konusunda Eğitim Verdi.

Kurumsallaşma sürecinde hızla yol alan belediyemizin yönetici personeline Ali Osman Yaşar  tarafından Problem Çözme  Teknikleri konulu eğitim gerçekleştirildi. İster kamu ,ister özel şirket olsun,hizmet  veya  ürün üretilen her yerde müşteri kavramı vardır ve  bu da önümüze  israf kavramını çıkartır.İşte bu nedenle kuruluştaki yapılanmayı gerçekleştirirken vatandaşı dikkate alarak hareket edersek, vatandaş için neyin değer olduğunu öğreniriz.Bu anlayış ile yola çıkarsak hizmetlerimizi üretirken ;hizmet sunduğumuz vatandaşların beklentilerini ve taleplerini dikkate alırız.Bu hizmetleri  yerine getirirken de kıt olan kaynakların verimli kullanılması ve israfların önüne geçilmesini sağlarız.

Gerçekleştirilen eğitimde;globalleşme ile birlikte vatandaşın beklentilerinin nasıl değiştiğini, bu beklentileri karşılayabilmek için kurum personelinin nasıl bir değişim süreci içerisinde olması gerektiği,bu süreci yönetmek için aslında her şeyin insanın kendisi ile başladığı, bunun  içinde nasıl bir süreç ve tekniklerin izleneceği üzerinde durulan,karşılıklı katılım atmosferinin hakim olduğu bir eğitim ortamı oluşturuldu.        Eğitimin interaktif kısmında balonlar ile oynanan oyunda ekip ruhunun iş hayatı üzerindeki pratikliği ve ikili iletişimin çalışma ortamındaki verimi arttırmasını deneyimlemek adına balonlarımız metafor görevi gördü. Personelimiz yardımlaşarak yapılabilecek şeyleri bireysel üstlenmeye kalktığında fazladan enerji ve zaman harcaması gerektiğini deneyimleyerek öğrenmiş oldu. Eğitim, değişimi, değişime ayak uydurabilmek adına içsel motivasyonumuzu nasıl yüksek tutacağımızı, kendimizi yeni çağa nasıl entegre edeceğimizi anlatan, bireyin içsel olarak kendini sorgulamasını sağlayan ve en önemlisi harekete geçmesi için ışık yakan bir içeriğe sahipti.