Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent Olağan Genel Kurul Toplantısı Süleymanpaşa İlçesinde Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi.

Özgen Erkiş Encümen Üyesi Seçildi.

Doğu-Batı Trakya Belediyeler  Birliği (TRAKYAKENT) toplantısı Nisan ayı içerisinde yapılması gereken Olağan Genel Kurul Toplantısı, pandemi süreci nedeniyle 21 Temmuz 2020 Salı günü Süleymanpaşa İlçesinde gerçekleştirildi.

Covid-19 tedbirlerinin göz önünde bulundurulduğu meclis toplantısında üye belediye başkanları ve meclis üyeleri sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yerlerini aldılar.

Toplantı TRAKYAKENT Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK’ın açılış konuşmasıyla başladı.

ALBAYRAK; “Değerli Belediye Başkanlarımız ve Meclis Üyelerimiz, uzun bir aranın ardından bugün sizlerle bir araya gelmekten dolayı duyduğum mutluluğu  ifade etmek istiyorum. Tüm Belediye Başkanlarımı ve ekiplerini bu olumsuz ve zorlu sağlık sürecinde göstermiş oldukları gayretli çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.

Ülkemizin de içinde bulunduğu bu zor günlerde yerel yönetimlere çok ciddi görevler düştü. Salgın hastalık ile mücadele etme konusunda halen hepimiz önemli sınavlar vermeye devam ediyoruz. Hizmetini aksatmadan sürdüren tüm belediyelerimizi bir kez daha kutluyorum. Trakyakent  Belediyeler Birliği olarak önümüzdeki süreçte ortaya koymayı hedeflediğimiz çalışmalar kapsamında; belediyeler arasındaki koordinasyon ve işbirliğine büyük önem vereceğiz.

Geleneksellikle yoğrulmuş yeni nesil belediyecilik anlayışıyla birliğimize üye tüm belediyelerimize oldukça faydalı dokunuşlarımız olacağının altını çizmek istiyorum. Gerçekleştireceğimiz  ulusal ve uluslararası işbirliğiyle yerel yönetimlerimizin yönetim vizyonlarına da önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz.

Değerli Başkanlarım ve Meclis üyelerimiz; özlediğimiz ve mesafelerin az olduğu günlerin yakın olması temennisiyle tekrar hepiniz hoş geldiniz           “ diyerek  açılış  konuşmasını tamamladı.

BİRLİĞİN İSMİNDE DEĞİŞİKLİK İÇİN OYLAMA YAPILDI.

Doğu-Batı Trakya Belediyeler  Birliği genel kurulunda gündemi oluşturan maddeler görüşüldü. Birliğin 2019 yılı faaliyetlerini içeren Faaliyet Raporu oylanırken,2019 yılına ait kesin hesaplar görüşülerek karara bağlandı.

Bir diğer gündem maddesi de,Birliğin “Doğu-Batı Trakya Belediyeler birliği TRAKYAKENT “ olan ismi sadeleştirilerek “TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ” olarak belirlenip mecliste kabul edildi.Birliğe ait olan kurumsal amblemde meclis kararı ile değiştirildi.

TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE PLAN BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ.

Toplantıda, Encümen Üyeleri ve Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri de gizli oylama usulü ile seçildi. Yapılan seçim sonucunda;

Encümen Üyeleri:

1-Özgen ERKİŞ –  Saray Belediye Başkanı

2- Ertuğrul ÇAMLICA – Büyükkarıştıran Belediye Başkanı

3-Yasemin ÇOLAKOĞLU – Şarköy Belediye Meclis Üyesi

4-Coşkun TANIŞ – Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi

Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri

1-Serdar ÜRKMEZ-Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi

2- Feyzullah YORULMAZ- Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi

3- Nejdet PULAT- Kavaklı Belediye Meclis Üyesi

4- Bahattin ÇAVDAR- Marmaraereğlisi Belediyesi Meclis Üyesi

5- Cengiz ARDA- Vize Belediyesi Meclis Üyesi

KARAHALİL BELEDİYESİ BİRLİĞE ÜYE OLDU.

Kırklareli Babaeski İlçesine bağlı Belde olan Karahalil Belediyesi Birliğin meclis toplantısında üyelik talebi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

Toplantının kapanış bölümünde Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK; “Karahalil Belediye Başkanı Aykut YAKUT ve belirledikleri meclis üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletirken; “Hizmetin Siyaseti Olmaz” mantığı ile hareket edip Trakyakent Belediyeler Birliği yönetimi olarak tüm üye belediyelere her konuda eşit mesafede hizmet vermeye devam edeceğiz” diyen ALBAYRAK;Meclis toplantısında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Plan –Bütçe komisyonu üyeliğine seçilen Belediye Başkanlarına da hayırlı olsun temennisinde bulunarak,tüm üyelere toplantıya gösterdikleri ilgi ve katılım için teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.