19 Ağustos 1937,Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trakya Manevraları Esnasında Güzel İlçemiz Saray’a Gelişinin 83. Yıldönümü, Coşku Ve Minnet Duygusuyla Kutlandı

Program ilk olarak Atatürk Heykeli’ne, Kaymakamlık ,Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çelenk sunma töreni ,Atatürk’ün istirahat ettiği Belediye yanındaki Atatürk Anıtı önünde devam etti.

Törene; Saray İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan, Cumhuriyet  Halk Partisi, Parti Meclis Üy. Tekirdağ Millet Vekili Sn. Dr. Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay İbrahim Fevzi Karaüzüm, İlçe Emniyet Müd.Şakir Oda ,Jandarma Komutanı Emrah Kaya, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ,Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları  ve Gençlik Kolları, Meclis Üyeleri ,Önceki Dönem Belediye Bşk.Nazmi Çoban, Muhtarlar, Muharip Gaziler, Atatürkçü Düşünce Derneği Temsilcileri ve STK Temsilcileri, Saray Kent Konseyi Bşk,Kadın Meclisi ve Üyeleri ile Vatandaşlar katılım sağladılar.

Yoğun programlarından dolayı törene katılım sağlayamayan Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Bşk Yrd.ve Parti Meclis Üyesi,Tekirdağ Milletvekili Sn. Faik Öztrak ile Cumhuriyet Halk Partisi  Tekirdağ Milletvekili Sn.Dr. İlhami Özcan’ın göndermiş oldukları telgrafları okundu.Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından,törene katılan davetlilere ayran ikramı yapıldı.