Tarihçi-Yazar Sinan Meydan’dan “10 Kasım Ve Atatürk” Söyleşisi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında, Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası Konferans Salonu’nda Tarihçi- Yazar Sinan Meydan’ın katılımıyla “10 Kasım ve Atatürk” Söyleşisi gerçekleştirildi.

Pandemi dolayısıyla salona izleyici kabul edilemeyen söyleşi www.tekirdag.bel.tr/tv saraytvgözlemtv’de çevirim içi yayınlandı.

Meydan, “Türkiye tarihinin son 400 yılına baktığını ve Türk milletinin hayatında Atatürk etkisi kadar derin izler bırakan başka bir izle karşılaşmadığını belirten Meydan, “Başka bir kurtarıcı etki ile de karşılaşmadım. Atatürketkisi yaşanmış, bitmiş, dünde kalmış, tarih olmuş bir etki değildir. Diridir, canlıdır, yepyenidir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82.yılındasaygı, sevgi,rahmet ve minnetle anıyorum. Düşünceleri ilelebet bizlere ışık tutmaya devam edecektir. Atatürk Türk ve dünya tarihine damga vurmuş çok önemli bir lider. Atatürk’ü anlamak zor değil, yeter ki  samimi olalım. Atatürk, Türk milletinin hayatını değiştiren etkidir.” ifadelerini kullandı.