11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ münasebetiyle Fidanlar Geleceğe Nefes Olmak İçin Yuvalı Mahallesi’nde Toprakla Buluşturuldu

Milli Ağaçlandırma Günü 11 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 11.11’de 81 il ve 922 ilçede düzenlenen fidan dikim etkinlikleriyle kutlandı.Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek,toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarını arttırmak,toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacıyla öğrencilerin,belediyelerin,askeri birliklerin,kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile Covid-19 tedbirlerine uyularak etkinlik gerçekleştirildi.

Bu etkinlik kapsamında Saray Yuvalı Mahallesi Merasında geleceğimize nefes vermek için250 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.“Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla düzenlenen programa;Saray Kaymakamı Sayın Adnan Tezcan, Saray Belediye Başkanı Sayın Özgen Erkiş,Saray Orman işletmeleri Şefliği Şefi Sayın Güray Öztürk, Yuvalı Mahallesi sakinleri ve birçok vatandaş katıldı. Programda konuşma yapan Saray Orman İşletmeleri Şefliği Şefi Günay Öztürk: “Her sene olduğu gibi, bu senede saat 11.11’de ağaçları toprakla buluşturacağız. Bu sene Avrupa Ülkeleri Birliği’ de olmak üzere bu kampanyada yer almakta.Türkiye’de bu sene fidan sayısı 83 milyona çıkarıldı.Bu programın maliyeti 40 milyon Türk lirası. Bu programa dahil 15 milyon da meyve fidanı var.83 milyon fidanla ‘Geleceğe Nefes Olmak İçin’hoş geldiniz.”ifadelerini kullandı.