Saray Belediyesi, Bahçeköy mesire alanını kiraladı

Saray Belediyesi Bahçeköy Mahallesi’nde bulunan 39 dönümlük mesire alanını, 20 yıllığına kiraladı.

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, cuma günü saat 18.00’da Başkanlık makamında basın toplantısı düzenledi.

BAŞKAN ERKİŞ: “SARAY’IN LANSMANINI DEĞİŞTİRECEK BİR PROJE”
Bahçeköy mesire alanı hakkında kamuoyunu bilgilendiren Başkan Erkiş şöyle konuştu:
“Saray’ımız için bugün dikkat çeken, ilginç bir gün. Saray için bir nitelikli sıçrama hali midir bu Saray için yenilik midir bunu zaman gösterecek. Biz iki gün önce Saray Belediye Meclis Üyelerinin ben denize verdiği yetkiye dayanarak bugün bütünlük ve birlik içinde ilçe başkanımız, başkan yardımcımız ve sekiz mesai arkadaşımızla birlikte bir ihaleye katıldık. Adalet ve Kalkınma Partisi temsilcimiz Can Terek de bir an olsun gün boyunca bizi bırakmadı. Bahçeköy B tipi mesire alanının işletme hakkı ihalesiydi, Orman İşletme Müdürlüğü’nden ihaleye katıldık. Bu yönde saygıdeğer meclis üyelerimizden yetki almıştık. O yetkinin karşılığında da ihalede önemli bir bedelle az mı sayılır çok mu sayılır ileriye doğru ortaya çıkacaktır bu. Yıllık 333 bin TL bedelle orasını kiraladık, 40 dönümlük bir yer bu. Çok iyi işletirsek Saray’ın vizyonunu ve lansmanını değiştireceği için elbette ki belediyecilik hizmetleri bakımından yüz akı sayılabilecek bir projeye dönüşebilir.

BAŞKAN ERKİŞ MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bugün çok önemli bir adım attık. Saray, turizm nosyonunu henüz kazanmış bir ilçe değil. C7 statüsünde bir ilçeyiz, C8 olabilmek için girişimlerimiz var turizm niteliğini kazanmak adına. Saray Kastro sınırıyla anılan bir yer. Biliyorsunuz vilayetimizin Karadeniz’e açılan bir kapısı var Kastro. Yakın zamanda orasının da ihaleye çıkacağını biliyoruz. Kastro ile ilgili çalışmalarımızın ilk üssü, oraya uzanan bir üs olarak trekking ve hiking çalışmalarında son derece önemli projelerde istifade edebileceğimiz bir alan olarak düşündüğümüz Bahçeköy B tipi Mesire alanını bir tipik projedir kendisi. Mesire alanının bugünkü ihaleyle işletme hakkını elde etmiş bulunuyoruz. Saray’ımıza hayırlı olsun. Ben bu bağlamda muhalefetiyle, iktidarıyla bana tam yetki vermiş olan tüm meclis üyelerime Saray halkı adına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Başkan Özgen Erkiş’ten sonra sırayla söz alan Saray Belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e verdikleri destek ve gerçekleşen ihale sonu memnuniyetlerini dile getirdiler.