Saray’a Atatürk Silüeti Heykeli çok yakıştı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray’a kazandırılan 3 boyutlu Atatürk Silüeti’nin açılışı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirildi.

KİMLER KATILDI?
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray’a kazandırılan 3 boyutlu Atatürk Silüeti’nin açılışı, 19 Mayıs Çarşamba günü Pazarcık Mahallesi’nde pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, 22. dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Erdoğan Kaplan, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Fuat Ünal ve Birdal Gökdağ, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ERKİŞ: “ATATÜRK SİLÜETİ’NİN SARAY İÇİN MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayantörenin açılış konuşmasını Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş yaptı. Başkan Erkiş konuşmasında “Saray, Atatürk sevgisi ile dolup taşan bir ilçedir. Hepimiz büyük bir heyecan içerisindeyiz. Bugün açılışını yaptığımız Atatürk Silüeti’nin Saray için manevi değeri çok büyük. Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ALBAYRAK: “EBEDİ ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, TÜRKİYE’NİN KALBİDİR”
Başkan Erkiş’ten sonra konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde Saray’da Atatürk Silüeti’nin açılışını yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “102 yıl önce İstanbul’dan Samsun’a bir vapur kalkıyor; Bandırma Vapuru. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımını çakıyor ve Türkiye’nin kaderi değişiyor. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin kalbidir ve bu kalp ebediyen atmaya devam edecektir. 2021 yılında tüm ilçelerde olduğu gibi Saray’da da yatırımlarımız devam ediyor. Yakın zamanda adını siz değerli Saray halkı ile belirleyeceğimiz Kültür Merkezimizin açılışını yapacağız. Saray’ın yeni mezbahası için de düğmeye basıldı.  Ben bir kez daha Atatürk Silüeti’nin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

KURDELE KESİLDİ
Atatürk Silüeti açılış töreni yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile son buldu.