Saray’da 30 Ağustos Zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da Saray Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Zafer Yürüşü ve Sevtuğ Konseri’ ile coşkuyla kutlandı.

SARAY’DA ZAFER COŞKUSU ALANA SIĞMADI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99.yıldönümü, Saray Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Yürüyüşü ve Sevtuğ Konseri ile kutlandı. Saat 20.00’da Atatürk Alanı’nda toplanan Saray halkı, ellerinde bayraklarla Paşa Bando 59 eşliğinde coşkulu bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşü ile başlayan 30 Ağustos Zafer Coşkusu, sevilen sanatçı Sevtuğ’un konseri ile zirve yaptı.

BAŞKAN ERKİŞ: “CUMHURİYET’İN, AYDINLIĞIN YÜZÜ OLACAĞIZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, günün anlam ve önemine dair coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Erkiş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bütün enerjimizi bir nümayiş içerisinde Saray’ın sokaklarına vermiş oluşumuzdan olsa gerek, olağan heyecanımın dışında bir tonla konuşmaktayım. Bu sizin elleri tuttuğumuzda sizinle omuz omuza yürüdüğümüzde insanın ruhuna çöken bir huzurun, insanın içini kaplayan bir dinginliğin emaresidir. Bunun için Saray’ı böylesine farklı kıldığımız için de hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla yönetmiş sevk ve idare etmiş değerli Komutan Ulu Önder Atatürk, kitaplarının İzmir’den İstanbul’a sevkiyatını istediğinde bu işle görevli yaveri mukavva kutuları hazırladığında müdahale ediyor. Onları yakın zamanda cephede cephane taşıdığımız sandıklara koyun diyor. Sebebi sorulduğunda bu savaşı kazandık hayırlısıyla bitti, ülkemizin sınırları belirlendi ama bitmeyen bir kavganın içindeyiz. Bitmeyen bir savaşın içindeyiz o da cehaletle savaştır diyor. Böylesi bir komutanın evlatları olarak biz de Adnan Yücel’in dediğince “Henüz bitmedi o kavga sürecek, yeryüzü aşkın yüzü, yeryüzü bilimin, cesaretin, Cumhuriyet’in aydınlığın yüzü oluncaya dek” diyoruz. Ve bu güzelliğimizin tasviratı bakımından şunu söylüyorum çevre ilçelere.

Özdemir Asaf’ın dediğince size bu güzellikler bizden kalsın. Bugünlerden bir şeyler bizden kalsın. Sizden almak isterler bizi söyleyin. Geleni bize gönder, bizden alsın.”

SEVTUĞ, SARAY’I COŞTURDU
Başkan Erkiş’in konuşmasının ardından sahne alan sevilen sanatçı Sevtuğ, birbirinden güzel şarkılarıyla Saray’ı coşturdu. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan Sevtuğ, Saraylılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

ÖNGÖREN ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Konser sonunda Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören, Sevtuğ’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.