Başkan Taşyasan emekli öğretmenleri unutmadı 26 Kasım 2025, 08:26
Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyla ilçedeki emekli öğretmenleri pazar günü Saray Atatürk Kültür Merkezi'nde kahvaltıda ağırladı.
Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki emekli öğretmenlerle Pazar günü saat 09.30’da Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde kahvaltıda buluştu.
Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, emekli öğretmenleri unutmadı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmenlerle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Taşyasan, misafirleri ile yakından ilgilendi. Tek tek masaları dolaşan Başkan Abdül Taşyasan öğretmenlerle sohbet etti.
BAŞKAN TAŞYASAN :
“ÖĞRETMENLERİMİZ AYDINLIK YARINLARIMIZIN MİMARLARIDIR”
Kahvaltı programında günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanın verildiği gün olan 24 Kasım, eğitim ordumuzun neferleri çok kıymetli öğretmenlerimizin onur ve gurur günüdür. Sevgi, şefkat ve emekle çocuklarımızı eğiten ve hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, çağdaş ve aydınlık yarınlarımızın mimarlarıdır. Üretken, aydınlık ve çağdaş bir toplumun oluşmasında sonsuz emeği olan öğretmenlerimizi hatırlamak bizim için bir görevdir.
Öğretmenler, toplumun temel taşlarıdır. Onlar, sadece ders kitaplarındaki bilgileri aktaran kişiler değil, aynı zamanda gençlerin karakterini şekillendiren, onlara hayatta başarılı olmanın yollarını gösteren, örnek aldığımız rehberlerdir. Öğretmenler, öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine, hayallerine ulaşmalarına ve topluma faydalı bireyler olmalarına katkıda bulunurlar.
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek ülkemizin çağdaşlaşma mücadelesinde öğretmenlerimize büyük görev düştüğünü ifade etmiştir. Atatürk’ün çizdiği yolda büyük fedakarlıklarla görev yapan siz değerli öğretmenlerimiz vefa ve takdirin en büyüğüne layıksınız. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Hepinizin ellerinden öpüyorum.
Ülkemizin her köşesine ulaşarak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
Başkan Taşyasan’dan sonra kürsüye gelen Emekli Öğretmen Mehmet Emin Eren, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’a öğretmenlere verdiği değer için teşekkür ederek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Program günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
DIĞER HABERLER
-
Şehit ve Gazi Yakınları Destek Ofisi hizmete açıldı
26 Kasım 2025, 08:34 -
Başkan Taşyasan emekli öğretmenleri unutmadı
26 Kasım 2025, 08:26 -
Büyükyoncalı’da Gazi Mustafa Kemal Parkı ve Yonca Kafe açıldı
11 Kasım 2025, 09:53 -
AKM'de Kasım ayı dolu dolu geçecek
05 Kasım 2025, 19:04 -
Saray'da Kurtuluş Coşkusu
03 Kasım 2025, 13:18 -
Başkan Taşyasan muhtarları kahvaltıda ağırladı
17 Ekim 2025, 15:12 -
Saray Belediyesi'nden anlamlı etkinlik
16 Ekim 2025, 10:23 -
Saray'da kentsel dönüşüm başladı
13 Ekim 2025, 08:44 -
Halk buluşmaları Kavacık ile devam etti
02 Ekim 2025, 10:39 -
Başkan Taşyasan gazileri ve şehit ailelerini ağırladı
22 Eylül 2025, 09:58






